Over CooL

Uitleg over CooL

Coaching op Leefstijl.

Met een gezonde leefstijl denk je al snel aan gezond eten en voldoende sporten. Heel goed, want dat zijn belangrijke bouwstenen voor een gezond leven. Maar wist je ook dat voldoende ontspanning en goed slapen enorme impact hebben op jouw gezondheid?

Doordat we veel zitten en te weinig bewegen, lopen we al snel het risico op hart- en vaatziektes of suikerziekte (diabetes). Dat kan zelfs leiden tot ernstige gezondheidsklachten. Ook Corona heeft wel uitgewezen hoe belangrijk een sterk immuunsysteem is. Wist jij dat werken aan een gezonde leefstijl in veel gevallen helemaal gratis aangeboden wordt via je zorgverzekeraar?

Lees snel verder hoe jij hiervan voordeel kunt hebben.

Waarom

Werken aan een gezonde leefstijl

Waarom leefstijlcoaching?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht en dat aantal stijgt verder. Ernstig overgewicht veroorzaakt gezondheidsproblemen zoals diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten, en zelfs psychische aandoeningen. Zorgverzekeraars hebben daarom leefstijlcoaching toegevoegd aan het basispakket om dit aan te pakken.

Wat is CooL?

CooL staat voor Coaching op Leefstijl. CooL is één van de vier erkende Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI) en wordt uitgevoerd door één persoon; de leefstijlcoach. Samen met een vaste leefstijlcoach stel jij je eigen persoonlijke doel(en) vast waar je gezamenlijk met een groep en de leefstijlcoach in twee jaar tijd mee aan de slag gaat.

Waar werken we aan?

We werken aan het integraal verbeteren van dagelijkse gewoonten, die invloed hebben op jouw gewicht en jouw algehele gezondheid. Je moet hierbij denken aan zowel voeding en beweging, als ook aan slaap, goed omgaan met stress en ontspanning. Op al deze onderwerpen werken we toe naar nieuwe gewoonten, die jouw gezondheid verbeteren.

Individueel en groepsverband

Je gaat zowel individueel aan de slag in combinatie met groepsbijeenkomsten. De groepsbijeenkomsten geven jou de ondersteuning die je nodig hebt en de gelegenheid om tips en ervaringen uit te wisselen met anderen. Je hebt acht individuele gesprekken en 16 groepsbijeenkomsten in twee jaar tijd. Belangrijk is dat jij regie hebt over jouw traject.

Voor wie is CooL bedoeld?

Je kunt deelnemen bij een BMI hoger dan 25 in combinatie met extra risicofactoren zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, slaapapneu, een te grote buikomvang of artrose. Óf je BMI is hoger dan 30, dan hoef je geen extra risicofactor te hebben. Verder moet je minimaal 18 jaar zijn en gemotiveerd om zelf aan de slag te gaan met jezelf.

Wat zijn de kosten?

Als je voldoet aan de criteria, wordt het traject volledig vergoed vanuit de basisverzekering en er geldt geen eigen risico. Dit is bewust gedaan, omdat het belangrijk is dat iedereen preventief kan werken aan het voorkomen van leefstijlaandoeningen. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of er nog specifieke, aanvullende voorwaarden zijn.

Meer vragen? Kijk ook in de veelgestelde vragen (FAQ).

Uitleg

Fases van het CooL-programma

01

Contact opnemen

Neem contact op met CooL Bommelerwaard, voor een eerste kennismaking. We vertellen je graag meer over het CooL programma en beantwoorden met plezier de eventuele vragen die je misschien nog hebt. Je zit nergens 'aan vast'.

Contact opnemenDirect aanmelden
02

Intakegesprek

Als je besloten hebt om deel te gaan nemen aan het CooL-programma, plannen we een intakegesprek in. Tijdens het intakegesprek ontdekken we samen de doelen die bij jou passen en beschrijven deze zo goed mogelijk. Deze doelen vormen jouw houvast voor het hele traject.

03

Basisprogramma

Het basisprogramma duurt 8 maanden. De nadruk ligt op gedragsverandering. In deze fase zijn er acht groepsbijeenkomsten van anderhalf uur. Daarnaast zijn er vier persoonlijke gesprekken: een kennismakingsgesprek om jouw persoonlijke doelen vast te stellen, twee tussentijdse gesprekken en een eindgesprek.

04

Onderhoudsprogramma

Het onderhoudsprogramma van zestien maanden met opnieuw acht groepsbijeenkomsten van anderhalf uur en weer vier persoonlijke gesprekken. Hierbij ligt de nadruk met name op hoe jij jouw gezondere leefstijl kunt volhouden en hoe je voorkomt dat je terugvalt in oude gewoontes.

 

Stuur een bericht & kom in contact!

Kwaliteit

Opleidingen en certificeringen

Om de kwaliteit van mijn diensten te kunnen waarborgen, ben ik ingeschreven en geaccrediteerd als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach.